Aktuelle bøker om sorg:

Se bøker som LUB selger/har bidratt i under Materiell.

Bokomslag "Mestring av sorg" - illustrasjon av avblomstret løvetann

Mestring av sorg - håndbok for etterlatte og hjelpere.
Atle Dyregrov og Kari Dyregrov, Vigmostad Bjørke, 2017.

Dette er en bok for alle som har mistet en som står dem nær. Den inneholder konkrete, praktiske råd som kan hjelpe den enkelte sørgende og familien å møte og mestre sorg, slik at de klarer å leve bra med et smertefullt tap.

Rådene er basert på forfatternes mangeårige arbeid med sorg i praksis og i forskning. Boken vil også være nyttig for sosiale nettverk, personell som arbeider innen helse- og sosialvesen, og andre som hjelper sørgende.

 

 

Bokomslag "Små føtter setter dype spor" - foto av bamse

Små føtter setter dype spor
Janne Teigen, Commentum forlag, 2007.

En samling dikt og historier om det å miste et barn.

Ny revidert utgave skal komme.

 

 

Bokomslag "Den doble sorgen. Presten som mistet to barn og troen på Gud" av Odd J. Eidner.

Den doble sorgen - presten som mistet to barn og troen på Gud
Bodø-presten Odd J. Eidner skriver om å miste to barn. Etter at han hadde fulgt sitt andre barn i graven forsvant også troen på Gud. I samme periode mistet han også begge foreldrene. Han skriver om hvordan han taklet så mye sorg, hvordan han opplevde at Gud også ble borte, og hvordan han fant veien videre.
Odd J. Eidner, Genesis 2006.

Filmer:

Se Landsforeningen uventet barnedøds YouTube-kanal

Se Landsforeningen uventet barnedøds Vimeo-kanal

Tyven, Tyven - kortfilm om søsken i sorg

Katrine forteller om Robin som døde ved fødselen, og livet etterpå

Håkon - Kristian og Gunhild forteller om tapet av sønnen Håkon som døde plutselig og uventet 1,5 år gammel.

44 år etter - Hvordan kan livet bli etter å ha mistet et barn? Unn forteller om livet etter at hun mistet lille Anders plutselig og uventet i 1969.

Små føtter setter dype spor - Til minne om alle små englebarn. Handler om det å miste et barn i dødfødsel. Bildene er fiktive, men basert på en virkelig hendelse. Laget av fotograf Kaja Bostad Norøm.

Søsken for alltid - Familietreff med barn som har mistet søsken i sentrum. Et innblikk i en helg med læring og lek, fellesskap og støtte, 2016.

Musikkvideo:

Lillesøster - Aleksander Lie (12 år) fremfører sin egen rap på UKM Vennesla i 2012. Han mistet sin lillesøster på 2 år da han var 4 år.

Se spillelisten Sorg og tap av barn - på LUBs YouTube-kanal


Fagartikler, essayer etc

Hva skiller forlenget sorg fra depresjon? Artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening av Pål Kristensen, Kari Dyregrov, Atle Dyregrov, 2017.

Perspektiver på sorg (PDF, 44KB) (artikkel om sorg og utviklingen i forståelse av sorg, av psykolog Oddbjørn Sandvik og fagsjef i LUB Trine Giving Kalstad).