Helgen er fullbooket, men det kan åpne seg ledige plasser, så meld deg gjerne på ventelisten under.

Det blir en helg med mye kreativitet, lek og moro for både voksne og barn. Samtidig gir vi rom til å minnes den som mangler i familien gjennom ulike aktiviteter. Ikke minst vil dere møte andre familier med et barn for lite.

Familiehelgen foregår på Vesterland feriepark på Kaupanger i Sogndal, helgen 1.-3. september. Stedet er godt tilrettelagt for familier med mange muligheter for lek og i naturomgivelser ved Sognefjorden.

Helgen arrangeres av LUB i samarbeid med erfarne fagpersoner, fylkeslaget LUB Vestland og frivillige i LUB som selv har mistet barn.

Når et barn dør, rammes hele familien. Alle familiemedlemmene har sin sorg og reaksjoner, og samspillet dem imellom utfordres. Mange strever med å finne en god balansegang mellom det å savne og minnes den som er død, og det å ha det gøy sammen. De må skape en ny måte å være sammen som familie, uten det avdøde barnet. Dette håper vi denne helgen kan bidra til!

Programmet vil blant annet bestå av:

  • Undervisning for barn og voksne. Foredrag blant annet om sorg i familien og hvordan man kan hjelpe seg selv i sorgen.
  • Erfaringsutveksling. Det blir organisert gruppesamtaler ledet av LUBs frivillige, der det blir god anledning til å snakke med andre familier med lignende erfaringer.
  • Aktivitetsgrupper for barn. Barna kan delta i ulike grupper der de får mulighet til å uttrykke seg gjennom kreativitet, samtaler og lek. Dersom det blir flere tenåringer, lager vi eget opplegg for denne gruppen.
  • Tid til samtale og lek. Det legges til rette for å skape gode opplevelser sammen som familie. Området rundt Vesterland er godt egnet for lek, ballspill, tur etc. På kvelden blir det felles aktiviteter for de som ønsker det, for eksempel film og spill.

Det har vært gøy, fint å leke med andre som har vært i samme situasjon.»
(Søster 11 år som deltok på tidligere familiehelg)

Innkvartering og pris:

Familier vil bo i hytter på området, de er alle utstyrt med eget bad og kjøkken. Det er en campingplass på området med mulighet til å ta med campingvogn/bobil. Det er mulighet for å komme før oppstart på egen bekostning.

Priser: Egenandel kr 500 pr voksen, kr 100,- for ungdom (15-18 år) kr 100,. Ingen egenandel for barn (under 15 år).
Ved overnatting i campingvogn er egenandelen kr 250,- pr voksen.

Reiseutgifter dekkes inntil 1000 kr. pr. familie.

Vesterland feriepark har også et lekeland og innendørs basseng.

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til en fin helg på Vestlandet!

Påmelding venteliste til familiehelg på Kaupanger

Helgen er fullbooket. Det kan åpne seg noen ledige plasser, meld deg på her for å stå på venteliste.

Fyll inn navn og fødselsdato
Hvordan døde barnet/barna
 
 
 
 
Skriv inn spesielle behov
Skriv gjerne inn tema her