Gjennom prosjektet «Historier som beveger» har vi publisert ni sterke personlige historier om det å miste et barn. 29. november laseres historiene som egen podkastserie under Sorgpodden.

I vår var vi så heldige å få tildelt nye midler fra Stiftelsen Dam til å lage podkast av «Historier som beveger». Historiene er så gode og viktige at vi på denne måten ønsker å nå ut til enda flere – også de som ikke klarer, orker eller vil lese så mye, noe som blant annet gjelder en del nylig rammede foreldre.

Samtale med historiefortellere og forfatter

Tirsdag 29. november ønsker vi velkommen til lansering på Kulturhuset i Oslo kl. 18. Her blir det samtale på scenen med to av historiefortellerne, Espen Waldal («I ruinene av ditt liv forsøker vi å gå videre») og Hanna Huglen Revheim («Saman»), og forfatter Kjersti Wold, som har veiledet i skriveprosessen.

Samtalen blir ledet av programleder i Sorgpodden Kjersti Kanestrøm Lie. De skal blant annet snakke om hvordan det har vært å skrive om og dele vonde og personlige erfaringer, om den terapeutiske effekten dette har hatt, og de vil gi noen tips og råd til andre som ønsker å fortelle sin historie og bruke skriving for å bearbeide sine tapsopplevelser.

– Det har vært svært meningsfullt å jobbe med disse fortellingene. Det har også vært rørende og til tider hjerterått å høre den enkeltes historie. Gjennomgående for alle fortellerne er den store ømheten og kjærligheten til det barnet som hver og en av dem har mistet, sier Kjersti Wold.

Lest av dyktige skuespillere

To av historiene blir lest av fortellerne selv, mens resten er lest inn av profesjonelle skuespillere: Ine Jansen, Nils Ole Oftebro, Ine Marie Willmann, Mathilde Storm og Christoffer Staib. I de fleste episodene kan du høre kommentarer av historiefortellerne til slutt, der du får et innblikk i hvordan de har det nå, hvordan det var å skrive og dele historien eller andre aktuelle temaer de er opptatt av rundt tapet. Podkasten er produsert av Nitro, ved lydtekniker Kristian Bjørge.

Arrangementet er gratis, og for dem som ikke har mulighet til å komme til Kulturhuset, er det mulig å følge lanseringen live på nett. M

Velkommen!

Program

17:30 Dørene åpnes

17:55 Strømming starter på LUBs Facebookside og YouTube-kanal

18:00 Velkommen

18:10 Samtale på scenen

19.00 Avslutning