Her vil dere bli kjent med andre etterlatte besteforeldre, lære om sorg og om hvordan håndtere en utfordrende familiesituasjon.

Dette seminaret er flyttet fra helgen 28.-30. januar til 13.-15. mai pga pandemien. Påmeldte får nærmere informasjon på e-post. 

Det har åpnet seg noen få plasser. Dersom det blir fullt, ta kontakt på post@lub.no for å sette deg på venteliste.

Å miste et barnebarn er en stor tragedie. Det er naturstridig å skulle overleve sitt eget barnebarn. Samtidig er det fryktelig vondt å se sitt eget barn, svigerbarn og kanskje andre barnebarn lide. Mange besteforelder opplever en dobbel sorg, de sørger både over barnebarnet de har mistet og over å se sitt eget barn ha det så vondt.

Seminaret finner sted på Soria Moria Hotell som ligger fredelig til på toppen av Holmenkollen, med flott utsikt og omringet av natur. Det blir en kombinasjon av faglig og sosialt program. Helgen ledes av etterlatt bestemor Marit Lie Hermanrud i samarbeid med bestemor Toril Brakestad, som begge er erfarne kontaktpersoner (sorgstøttepersoner) for etterlatte besteforeldre. Marit er koordinator for støtten besteforeldre tilbys gjennom LUB.

Portrettbilde av Marit Lie Hermanrud
Marit Lie Hermanrud

Portrettbilde av Toril Brakestad
Toril Brakestad

To ansatte i LUB, Line Schrader og Marianne Helgeland Todorovic vil også være til stede og bistå gjennom helgen.

Vi håper helgen blir et godt og støttende sted å være!


Foreløpig program:

Seminaret starter kl. 18 fredag, og det blir felles middag på hotellet kl. 19.

Lørdag blir det foredrag av bestemor Toril Brakestad og hennes sønn Kristian Brakestad som vil fortelle fra sin historie om tapet av barnebarnet/sønnen Håkon og om livet etterpå.

Det blir foredrag om sorg og tap av barn og barnebarn ved psykolog Oddbjørn Sandvik. Han har lang erfaring med sørgende gjennom mangeårig samarbeid med LUB og andre etterlatteorganisasjoner og egen privatpraksis.

Det blir også foredrag ved Knut Andersen som er klinisk sosionom ved Sorgbehandling poliklinikk ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Han har arbeidet med sorgstøttearbeid i 17 år. Knut har lang erfaring både med ledelse av grupper og med undervisning.

Portrettbilde av Oddbjørn Sandvik
Oddbjørn Sandvik

Portrettbilde av Knut Andersen
Knut Andersen

Det blir godt med tid til å snakke sammen og rekreasjon. Det er fine turmuligheter rundt hotellet som også har et innendørs svømmebasseng. Lørdagen avsluttes med felles middag.

Søndag blir det felles samling, med foredrag/erfaringsutveksling/samtaler på morgenen før vi avslutter helgen med felles lunsj kl. 13.

Seminaret er støttet av Stiftelsen Dam.


Målgruppe: Besteforeldre som har mistet et lite barnebarn og som er medlemmer i LUB

Arrangør: LUB

Pris: Egenandel på kr. 600 per pers (inkl. kost og losji, samt dekker reiseutgifter over 200 kr. pr.pers.)

Helgeseminar for besteforeldre

Hvordan døde barnet/barna
 
 
 
 
Samtykke til fotografering