Sinne og Sorg – hvordan kan jeg forstå og håndtere det?

Hør psykolog Anne Hilde og pappa Christian fortelle om sinne og sorg på dette webinaret.

Webinaret foregår på Zoom, via denne lenken (Påmelding ikke lenger nødvendig):

https://us06web.zoom.us/j/81886841747?pwd=YzBvY2lrSS95TTBXTno5NTVsOE5JQT09

Ved innlogging via mobil/nettbrett må du laste ned Zoom-appen, og logge deg på med følgende:

Meeting ID: 818 8684 1747
Passcode: 503772

Anne Hilde HagenDet er lov å være sint når du sørger, sier psykolog og forfatter Anne Hilde Vassbø Hagen fra Institutt for psykologisk rådgivning!

Sinne kan komme i mange former og ha ulike funksjoner. Sinne kan handle om eksistensielle tema, som at livet sviktet. Når den hellige pakten om at barn skal få vokse opp og foreldre skal dø først blir brutt og man mister fotfeste i verden, er sinne en naturlig reaksjon. Sinne kan også dekke over andre smertefulle følelser, som et beskyttende lag – og hindre sorg og tristhet i å få plass. Man kan til og med være sint på barnet som døde. Sinne kan være til nytte og til hjelp, men det å være sint kan også føre til uønsket adferd, bitterhet eller vansker i forhold til andre mennesker.

Christian Borck
 
- I tiden etter at vi mistet Lila merket jeg at jeg ble stadig mer sint og fort sint. Sinne tok over for mange av de andre følelsene som var der som sorg og håpløshet. Sinne ble til slutt en veldig dominerende følelse som var den jeg alltid gikk til. Så nesten uansett hva som skjedde i livet mitt, ble jeg sint. Dette påvirket meg både på jobb og privat, forteller Christian Borck etter at han mistet sin datter i 2017.