– Ved å markere dagen har barnehagen klart å gjøre en tragisk hendelse om til noe som også kan gi litt mening. Dette betyr mye for oss, sier Adelies mamma Grete Løvås Bruun.

– Adelie er en stor del av oss fortsatt. Vi kan ikke snakke om hvem vi er, uten å nevne henne. LUB er vår hjertesak. Det er viktig for oss at alle foreldre og nye ansatte som ikke har et forhold til LUB-dagen, har en forståelse av vår historie og hva 4. oktober betyr for oss, sier pedagogisk leder Mary Anne Rekdahl.

Barnehagen betyr mye for Adelies familie, og de har et spesielt forhold til de ansatte fortsatt, 3 år etter at deres yngste barn sluttet der.

– Både Anna (12) og Selma (9) setter stor pris på LUB-dagen. Selv om de synes det er trist at de aldri fikk hilse på storesøsteren sin, forbinder de LUB-dagen med noe morsomt og hyggelig - og det synes vi er så fint! Sier Grete.

I år markeres dagen med «Bondens marked» i barnehagen med salg av spiselige godsaker samlet inn etter donasjoner fra lokalmiljøet, foresatte og barnas familier. I tillegg er det digitalt loddsalg, med premier sanket inn fra nærmiljøet.

– Det å kunne få bidra positivt rundt en så vond opplevelse føles godt, sier Mary Anne.

– Forskning er nøkkelen til å løse krybbedødsgåten, og vi ønsker å gjøre det vi kan for å bistå til dette arbeidet. Det er viktig for oss å si navnet hennes: «Adelie», for «så lenge jeg husker deg, forsvinner du ikke.

Totalt har Hovsveien FUS barnehage bidratt med over 430 000 kroner til LUBs livreddende forskning siden starten. Tusen takk for fantastisk støtte til LUBs forskningsfond!

To jenter selger leker etc fra bod

I fjor solgte Adelies lillesøster, Anna (t.v.) og venninnen Tilje leker, bøker og smykker som de hadde samlet inn.