Tekst: Vilde von Krogh Foto: Moseplassen.no.

Har du vintergrønne busker i hagen? Eller bor du nær en skog? Da kan du lage flotte kranser selv, nesten uten kostnad. Og om du ikke har tilgang på gratis materiale så er det alltid vintergrønt å få kjøpt på gartneri og torg.

– Brudeslør er overraskende genialt i krans. Blomsten tørker fint, og står godt til ulike typer vintergrønt. Her har jeg brukt den med furu, og om jeg skal si det selv så ble det virkelig fint!

Viser starten på å lage en krans på ståltråd formet som hjerte

Kransen er bundet på et hjerte av stiv ståltråd. Anne bruker en tynn ståltråd som hun surrer rundt og rundt den, mens hun hele tiden legger på en eller flere små grener av furu og brudeslør. Hun starter alltid øverst i «bøyen» på hjertet, og binder først en halvside, og tar så den andre halvsiden.

– Det viktigste når du lager en krans er å sørge for at den blir like tett og like tykk hele veien rundt. Gjør du det, så blir det bra. Og ja, alle kan få til å binde krans, det tar bare litt lengre tid når du er nybegynner.

moseplassen.no finner du mer inspirasjon og videoer med trinn-for-trinn beskrivelse av fremgangsmåten på flere kranser. Lykke til!

Bind kranser med LUB

- Blomsterbindingskursene i regi av LUBS fylkeslag har i mange år vært en populær aktivitet blant våre medlemmer. Det kjennes godt å komme sammen og gjøre noe konkret for barna man har mistet, sier Hanne Sofie Løkkevik, styreleder i LUB Oslo/Akershus.

Viktors grav
Mamma Hanne Sofie har laget krans til Viktor. Foto: Privat.

I fylkeslaget i Oslo/Akershus har det blitt tradisjon å holde kurs i blomsterbinding to ganger i året, i mai og før Allhelgensdagen, i landlige omgivelser på Abildsø gård.

– Sterke følelser blir til vakre kranser, og minner om de kjære barna våre blir delt med andre som forstår sorgen og savnet, sier Hanne Sofie. Hun har selv deltatt på kursene årlig, etter at hun mistet sønnen Viktor i 2013.

Interessen er stor, de får tidlig forespørsler fra medlemmer om dato for neste kurs. Mange har som fast tradisjon å være med, og det kommer alltid nye til.

Flere andre fylker har lignende arrangementer, både vår og høst. Følg med på hva som skjer i ditt fylkeslag på Facebook eller på fylkeslagssidene på lub.no.


Opprinnelig trykket i medlemsbladet "Oss foreldre imellom" 2.18