LUB fikk flest stemmer da de ansatte i Kavli og Q-meieriene, som er underlagt Kavlifondet, skulle velge hvilke gode formål de skulle gi årets ansattegave til. Den totale gavesummen de hadde til rådighet på tre millioner kroner ble fordelt på åtte organisasjoner.

– Kavli og Q-Meieriene eies av Kavlifondet, det vil si at alt vårt overskudd går til fondet. Så når du kjøper en tubeost fra Kavli eller en liter melk fra Q-Meieriene, så støtter du faktisk en god sak! forteller HR-leder Gro Dyrhaug. Kavlifondet støtter ulike prosjekter innen humanitært arbeid, forskning og kultur. Hvert år får imidlertid de ansatte en andel penger tilbake fra fondet som de kan bestemme hvem som skal få. Alle ansatte kan da foreslå organisasjoner, og så stemmer de på de tre organisasjonene de helst ønsker å støtte.

Nær venninne mistet barn

Det var Lee Akerø, administrasjonsassisten i Kavli Holding, som nominerte LUB til ansattegaven.  

 

Portrettbilde av Lee
Lee Akerø nominerte LUB til ansattegaven.

– Jeg er veldig glad for at LUB ble stemt frem fordi jeg tenker at bidraget vil kunne gjøre en stor forskjell, både for de etterlatte som er helt avhengig av et støtteapparat rundt seg, men også med tanke på forebygging ved hjelp av forskning, sier Lee som fikk opp øynene for LUB etter at en nær venninne mistet barnet sitt i 2017.

– Jeg vet hvor viktig LUB har vært for henne og for samboeren hennes i sorgprosessen. Som mor selv kan jeg bare forestille meg hvor vondt det må være og miste det som står en aller mest kjært. Lee tror de aller fleste, og særlig foreldre, kan relatere til det LUB jobber med.

– Heldigvis er det veldig få som opplever det å miste et barn, men mange av oss har barn og har vært gjennom bekymringer og uro for alt som kan gå galt underveis.

Stort engasjement

Gro forteller at ansattgaven skaper stort engasjement blant de ansatte.

– Ansattegaven gjør at vi alle får en påminnelse om vår misjon som er «Vi skaper verdier for gode formål». Vi inviterer representanter fra de ulike organisasjonene til oss for å motta gavesjekker i løpet av desember, og ikke et øye er tørt når de forteller oss om sitt arbeid og om hva pengestøtten fra oss faktisk betyr, sier Gro Dyrhaug.

LUB ønsker å bruke pengegaven til å styrke sitt landsdekkende sorgstøttetilbud til foreldre og familier som har mistet barn, gjennom kurs i likepersonstøtte for nye frivillige, sorgmestringsseminar, og familiesamling med fokus på søskens sorg.

Tusen takk til Lee, kollegaene hennes og Kavlifondet for en utrolig gave som garantert vil utgjøre en forskjell i vårt arbeid for familier som har mistet barn!
 

Kavlifondet
Fondets historie går tilbake til 1962 da Knut Kavli, i tråd med farens ønske om å gjøre noe godt for andre, testamenterte hele konsernet til O. Kavli og Knut Kavlis Allmennyttige Fond, som i dag heter Kavlifondet. Alt overskudd gis til gode formål. I over 50 år har Kavlifondet støttet forskning, kultur og humanitært arbeid. Les mer på kavlifondet.no.

i