Tekst og foto: Line Schrader

– Til mine nærmeste har jeg sagt at hvis muligheten for jobb i LUB er der, vil jeg gripe den med begge hender. Som frivillig har jeg hatt mange sterke møter med foreldre og familier som har mistet det umistelige, forteller Mari. Hun er takknemlig for å ha fått den nye stillingen som sorgstøttekoordinater, som foreløpig er et ettårig engasjement. Med Mari på laget er det nå seks ansatte i LUB, hvorav fem er involvert i sorgstøttearbeidet.

– Min motivasjon er hele veien å hjelpe, å forstå, å være til stede, å gi håp og forhåpentligvis bidra til at sorgen blir litt lettere å bære. Nå kan jeg gjøre det både som likeperson og som ansatt i LUB.

Mistet sitt første barn

Mari bor i Vestby og er gift med Thomas. Sammen har de fire barn.

– Theo er vårt første barn, vi gledet oss veldig til å bli foreldre for første gang. Fem uker før termin fikk vi beskjeden som vi trodde skulle knekke oss. Det var ikke liv, han døde i min mage i mars 2009. Der og da tenkte vi at livet vårt var over, og det er til dags dato den verste krisen vi har vært gjennom. Sakte, men sikkert ble livet vårt bra igjen og det er mye takket være LUB, sorggruppe på Ahus og fantastiske mennesker vi har møtt på veien, forteller Mari. Etter Theo har Mari og Thomas vært heldige å få tre jenter.

Mari med hele familien på graven til Theo.

Mari med familien sin, f.v. Thomas (45), Mari, Louise (nå 6 år), Elliana (nå 12 år) og Josefine (nå 11 år). Bildet er fra 2019.

Engasjement for barn

Mari tar permisjon fra jobben som aktivitetskonsulent i barne- og ungdomsorganisasjonen Juba for å jobbe i LUB.

– Jeg jobber mye med frivillige og med barn der og jeg har tidligere jobbet mange år i barnehage. Engasjementet mitt for barn tar jeg med meg inn i LUB, i vårt tilbud til familier og søsken.

Verdifull erfaring som frivillig

Som sorgstøttekoordinator skal Mari først og fremst bistå med organisasjonens kjernevirksomhet, nemlig sorgstøtte.

– Jeg skal ha kontakt med nylig rammede, jeg skal følge opp kontaktpersoner og frivillige og jeg skal bidra der jeg kan. Min erfaring som kontaktperson og tidligere landsstyremedlem kommer godt med siden jeg kjenner LUB og jeg har deltatt på mange aktiviteter og arrangementer, sier hun.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe i LUB fremover. Å være frivillig i LUB er som en hobby, engasjementet må være på plass. Nå er jeg så heldig at jeg får gjøre hobbyen min om til arbeidsplassen min. Uansett hvilket verv man har, og hvilken rolle man har i LUB gjør alle en betydningsfull innsats. Jeg er opptatt av at alle skal kjenne tilhørighet og fellesskap.

Både landsstyret og de fem andre ansatte i staben, kjenner Mari godt fra før og er trygge på at hun er rett person til stillingen.

– Vi kjenner Mari som en dyktig frivillig sorgstøtteperson med stort engasjement. Vi ser fram til å ha henne med på laget for å styrke og videreutvikle støtten og hjelpen LUB tilbyr familier som mister barn, sier generalsekretær Trond Mathiesen.