For Monika har musikken og sangen vært svært viktig hele livet. Da Noah døde i magen mistet hun evnen til å synge. Stemmen bar ikke lenger og musikkgleden forsvant.  Det tok mange uker før den kom tilbake.

- Den første sangen jeg klarte å synge igjen var "The Star of the sea".  Dette er blitt min sang til Noah. Solofremføringen av denne sangen ble et sterkt musikalsk høydepunkt under konserten der også far Torleiv spilte panfløyte til minne om Noah. 

Selv om musikkgleden ble borte, har fellesskapet i vokalgruppa DoremiX betydd mye for Monika. DoremiX leverte nydelig sang og uttrykte gjennom ord og toner stor omsorg til familien Harrystad.

- Dette er noen av mine nærmeste venner og sammen med familie og Noahs storesøster Tilje har de hjulpet oss med å gradvis ta hverdagen tilbake. Også vet jeg at de vil være der for oss i tiden fremover, sier Monika.

Den lokale sangeren Katharina Frogner Kockum og panfløyteartisten Roar Engelberg deltok også på konserten.

- Det kjennes veldig godt at folk er villig til å stille opp på denne måten, det gjør det at Noah har eksistert mer virkelig, sier Monika.

Minnekonsert der Monica synger.

Vil gi noe tilbake til LUB

For Monika og Torleiv har LUB blitt et viktig holdepunkt i tiden etter dødsfallet.

- Vi har fått mye god hjelp og støtte gjennom LUB. Gjennom samtaler, sorggruppe og ved å delta på et LUB-seminar for nyrammede foreldre har vi etablert nye og viktige relasjoner. Dette har betydd mye for oss, og derfor vil vi gi noe tilbake. Alle inntekter fra denne konserten går uavkortet til LUBs sorgstøttearbeid. Fagsjef Trine Giving Kalstad var til stede på konserten og informerte om LUBs arbeid.

- Det er sterke krefter i sorg og til tider er den helt altoppslukende og utmattende. Men energien i sorgen kan også få et annet uttrykk. Denne minnekonserten er et godt eksempel på at det også finnes sterke skapende krefter i kjølvannet av å miste et elsket barn. Sorg er den form som kjærligheten tar når døden inntreffer, sa Kalstad. 

Minnekonserten samlet inn rundt 7000 kroner. Tusen takk til Monika og Torleiv Harrystad for vakker konsert og solid økonomisk støtte til LUBs arbeid!

Se også:

"Å lære å leve med sorgen" - seminarhelg for nylig rammede foreldre