Nyttårsaften 2014 ble Iselin Stokke Monsen og Kenneth Bakkane rammet av den verst tenkelige tragedien, datteren Mariell døde i krybbedød ett år og sju måneder gammel. Mamma Iselin forteller at hun i tiden etterpå har følt på en stor tomhet. Etter hvert vokste det frem et behov for å skape en form for mening i hverdagen og et ønske om å gjøre noe for Mariell.

Moren hennes oppfordret henne til å gjøre ord til handling.

Lørdag 21. mai arrangerer Iselin og Kenneth et familiearrangement i kommandanthaven på Fredriksvern verft i Stavern. Her skal barna stå i fokus, man kan delta på ulike aktiviteter, kjøpe lodd, mat og drikke. Overskuddet går til LUB og forskning på krybbedød og dødfødsler.

i

For å gjøre det ryddig med hensyn til innsamling, har Iselin tatt initiativet til En ny vår med eget organisasjonsnummer.

– Denne tragiske hendelsen vi har vært igjennom har satt sine spor. Det at jeg kan jobbe med dette arrangementet for Mariell og i tillegg få midler til forskning, gir meg et håp. Et håp om at vi kan få flere og bedre svar enn at de ikke helt vet hvorfor dette skjedde. Friske barn som plutselig slutter å virke... Jeg forstår det bare ikke. Jeg ønsker at ingen andre skal måtte oppleve dette, og håper at vi alle kan se mot en ny vår med lysere sinn og finne vår "nye normal" i hverdagen, sier Iselin.

Et ønske om å gi noe tilbake

- Vi har fått så god hjelp og støtte fra LUB siden vi mistet Noah og vi synes den jobben LUB gjør er utrolig viktig. Derfor ønsker vi å gi noe tilbake som takk for hjelpen. Vi ønsker å bidra til at de som kommer etter oss og opplever å miste et barn kan få det samme tilbudet om hjelp som vi har fått, forklarer Monika Påsche Harrystad.

22. mai markerer Monica og Torleiv H. Harrystad 1-årsdagen til Noah, "englesønnen" som døde før fødselen, med en minnekonsert i Slemmestad kirke.

i

- Rett før pinsehelga i 2015 ble det plutselig veldig stille inne i magen, og jeg fikk en veldig dårlig følelse. 22. mai fikk vi den forferdelige beskjeden om at Noah var død og to dager senere kom Noah stille til verden. Selv om verden raste sammen så hadde vi akkurat blitt foreldre til verdens vakreste englegutt, og dattera vår som da var 2,5 år hadde blitt storesøster. Noah vil alltid være en del av oss og vår familie. Det er viktig for oss å holde minnet om han levende, både for vår del og for storesøster Tilje, forteller Monika.

I en familie der de driver mye med musikk var det derfor naturlig for dem å markere ett års dagen til Noah gjennom musikken og samtidig kunne minnes alle andre englebarn.

Tekst: Kristiane M. Hansson   Foto: Privat   Opprinnelig trykket i Oss foreldre imellom 1.16