De spreke LUB-medlemmene i Agder har trent sammen siden Silje startet opp LUB Aktiv prosjektet med kick-off 9. april. Deltakerne forpliktet seg til å være fysisk aktiv 3 ganger i uka fram til deltakelse i Grimstad maraton 18. juni. Prosjekt var finansiert av ExtraStiftelsen som del av det større prosjektet "Når kroppen sørger".

– Jeg ble overrasket over stemningsnivået og konkurranseinstinktet hos deltakerne under løpet. Noen ble veldig tent da de fikk startnummer. Flere hadde virkelig satt seg målsetninger og hadde forventninger til egne prestasjoner, sier Silje, som synes det har vært utrolig gøy å få ta del i dette.

En av LUB-deltakerne fikk til og med pallplassering: Marianne Alsand Tveite kom på 3. plass i sin klasse!

Etter løpet dro alle rett til Camilla og Kjetil Grefstad Wiig hvor det ble feiret på LUB Agders tradisjonelle sommersamling i Grefstadvika.

LUB-medlemmer deltar i maraton
Vanja og Marianne er fornøyde etter fullført løp.

Positivt samhold

Silje skulle ønske de kunne fått til mer fellestreninger, men det ble vanskelig på grunn av lange avstander og tidsklemma. Deltakerne holdt likevel god kontakt og motiverte hverandre gjennom ukentlige e-poster, chat på en lukket facebookgruppe og ved bruk av appen Runkeeper.  

– Folk la titt og ofte ut hva de hadde gjort i facebookgruppa, og da kjørte de andre på med masse skryt og heiarop. Den ene deltakeren postet bilde av at han en måneds tid før løpet tok utskrift av løypa og hang opp på kjøkkenet. Mental trening og visualisering  kan man vel kalle det for, ler Silje.

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger. Det har vært et positivt samhold. Dette vil mange gjenta til neste år, sier Silje, som håper de kan få til dette igjen.

Se også: Fysisk aktivitet hjalp meg ut av ond spiral

LUB-medlemmer deltar i maraton
Kjetil Tveite fullførte halvmaraton på 21 km.

Motiverende å være med

En av deltakerne var Ragnete Bue Jacobsen, som løp 10 km i Grimstad.

– Jeg ble med i LUB aktiv fordi jeg var inne i en periode der jeg trengte litt drahjelp med å komme i gang med treningen igjen, forteller Ragnete.

– Jeg har alltid elsket trening og løping, og da vi mistet Patrick hjalp løpingen meg gjennom den tyngste sorgen. Smertene og sorgen fikk jeg ut med å løpe harde lange løpeturer. Men jeg ble sliten av de intense løpeturene, og det ble mer smerte enn det var godt, forteller Ragnete, som mistet Patrick (10 mnd gammel) i 2012. Da hun ble spurt om å bli med i LUB aktiv var hun klar for å begynne å løpe igjen.

– Det å ha noen rundt seg som LUB aktiv gruppen, gjorde det lett å komme seg ut. Det var motiverende bare å høre hvordan de andre trente og tenkte gjennom øktene, forteller Ragnete.

– Jeg sliter med knærne på lange løp, så jeg er fornøyd med at jeg fullførte. Patrick er alltid med i tankene under løpene og jeg kan da presse meg litt ekstra, sier Ragnete, som også har deltatt i flere andre løp i sommer. Nå tenker hun å fortsette treningen fram til Oslos bratteste.

– Jeg har fått løpegnisten tilbake etter LUB aktiv prosjektet!

LUB-medlemmer deltar i maraton
10 km har startet! Camilla og Ragnete i LUB-t-skjorter i midten.

 

Se også:

Fysisk aktivitet hjalp meg ut av ond spiral

Den fysiske sorgen