Når folk spør hvor mange barnebarn Hermanrud har, så svarer hun seks, men at to av dem dessverre er døde. Hun beskriver det å miste barnebarn som en ufattelig tragedie og en dobbel sorg. Ikke bare er man i sorg selv, men man står også overfor den smerten som ditt eget barn må leve med.

- Det er så viktig at vi gis en anledning til å minnes. Mange kan oppleve at det blir stille etter en tid. Ingen spør lenger hvordan det går, og det kan føles tungt, sier Marit og LUB-medlem Ane Hagen i et intervju i Gudbrandsdalen Dagningen (GD) lørdag 11.10: Tenner lys for dem som døde tidlig i livet (abonnement/tidsbegrenset tilgang fra 9 kr).

- Håpet om at andre skal få slippe å oppleve det samme som meg, er en viktig grunn til at jeg støtter LUBs Tenn et lys-aksjon, forteller bestemoren, som er høyst delaktig i LUBs arbeid gjennom ulike verv. Hun er kontaktperson for besteforeldre som mister barnebarn og besteforeldrekoordinator i foreningen. Hun sitter også som vararepresentant i landsstyret, holder foredrag om sorgen over å miste barnebarn og hun var med på å utarbeide informasjonsheftet Den doble sorgen - besteforeldre sorg når et barnebarn dør. (Kan lastes ned som pdf her: Den doble sorgen (PDF, 546KB))

Hermanruds oppfordring er klar:

- LUB gjør en kjempejobb med å forebygge barnedød, skaffe midler til forskning og gi sorgstøtte til dem som er rammet. Jeg håper mange vil støtte "Tenn et lys-aksjonen" den 15. oktober. Ved å gi en gave og støtte LUB med bidrag til forskning er det med håp at andre ikke skal oppleve det samme som oss.

Sterkt engasjement: I forbindelse med Tenn et lys-aksjonen forteller ulike personer i nettverket vårt om deres engasjement for LUBs arbeid. Dette vil være folk som selv har mistet barn eller barnebarn, forskere og fagpersoner.

Les mer om aksjonen og 15. oktobermarkeringen: Tenn et lys.

Se også styreleder Øystein Lies innlegg: Når katastrofen rammer deg – er det noe å minnes?

i