Familietreffet "Søsken for alltid" ble en helg med glede, lek, sorg og læring. Se bildefilm fra helgen, og les pappa og sponsor "Ironman for LUB-Pers" rapport under.

Per Hellevik Carlsson forteller her om sine inntrykk fra helgen, som kunne arrangeres takket være hans fantastiske innsamlingsaksjon Ironman til inntekt for LUB:
 

En drøm har gått i oppfyllelse

Denne helgen har en drøm gått i oppfyllelse for meg. Det føltes veldig meningsfullt å samle inn penger til LUB sitt sorgarbeid for barn. I helgen har dette arbeidet materialisert seg i samlingen «søsken for alltid», som ble gjennomført for første gang.

Dette er det mest meningsfulle jeg har bidratt til i livet mitt. Det er helt umulig å beskrive opplevelsen av 28 barn som alle har mistet søsken, og som deler en helg sammen. All omsorg og alle følelser, som hvordan glede og latter avløser tårene etter å ha snakket om sine varmeste minner av bror eller søster.

Et eksempel her er at på lørdagen produserte vi t-skjorter hvor barna kunne lage egne trykk. Gruppelederne ble litt overrasket når en av de aller yngste deltakerne var fast bestemt på å ikke ha trykk på t-skjorten sin. Hun tok isteden den hvite t-skjorten sin og satte seg for seg selv og tegnet sorte streker på den med en tusj. En time senere var det minnestund og jenta tok da frem bilde av storebror som hadde en hvit t-skjorte med sorte striper på… Jenta fyller 3 i desember, og jeg er full av respekt for hva hun og de andre barna har lært meg i helgen.

Jeg er stolt over å ha satt i gang dette initiativet og evig takknemlig til alle som har bidratt til at denne lot seg arrangere. Vi hadde deltakere fra hele Norge og mange har reist fryktelig langt for å bli med, så det viser at det er et stort behov for et arrangement som dette. I morgen starter derfor min neste oppgave, som er å arbeide for en mer langsiktig funding av dette arrangementet, slik at barn som opplever å miste et søsken også i fremtiden skal ha en arena for felles glede, lek, sorg og læring.

Innlegget er opprinnelig publisert på Pers facebookside Ironman til inntekt for Landsforeningen uventet barnedød 4. september 2016.

Tusen takk til Per og hans familie for at vi kunne gjennomføre denne fantastiske helgen!

Gruppebilde av barna som deltok på treffet

Se også:

Styrkeprøven Ironman til inntekt for LUB

Barns sorg