Bli Medlem Støtt oss Materiell
Hordaland

Landsforeningen uventet barnedød (LUB) har flere aktive kontaktpersoner som er beredt til å støtte nye familier som opplever å miste et barn i vårt område. Ta kontakt med foreningens hovedkontor på post@lub.no / 22 54 52 00 for mer informasjon eller for å opprette kontakt med en av våre frivillige kontaktpersoner.

Leder: Marit Galta-Opheim, marit.galta.opheim@bkkfiber.no

Mandag 6. februar kl. 18: Årsmøte. Les invitasjon (PDF)

Følg med på våre Facebooksider og lub.no/fylkeslag/hordaland for oppdateringer.

 

Maleri av flere mennekser sammen. Av: Anne Kristin HagesætherMøteplassen er ustrukturerte og åpne sorggrupper for de som har mistet barn i svangerskapet eller i løpet av de første leveårene. Gruppen blir ledet av foreldre som selv har mistet barn og som har gjennomført LUB sitt kurs i frivillig sorgstøttearbeid og ledelse av sorggrupper. Deltakelse er gratis og alle er velkomne!

Neste møteplassen blir torsdag 15. desember.
Tid: 18.30-21.00
Tema: Jul. Vi vet at for mange medlemmer kan dette være en vanskelig tid. Det blir servert mat og drikke, samt at vi vektlegger den gode samtalen.

Velkommen!

Med vennlig hilsen
Styret i LUB Hordaland
Marit, Tone, Benedikte, Birgitte, Birgit og Martine

Marit Galta-Opheim
Telefon: 95 25 75 37
E-post: marit.galta.opheim@bkkfiber.no


fbMeld deg inn i LUB Hordalands facebookgruppe, en enkel måte å følge med på hva som skjer i fylkeslaget:

Landsforeningen uventet barnedød Hordaland (offentlig gruppe)

Lyshjerte - tente fakler på bakken i hjerteform

Tenn et lys i Bergen ble arrangert på Bergenhus festning på den internasjonale minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet. Mer enn 45 barn og voksne møtte opp. Under en stjerneklar himmel tente vi fakler og mintes våre barn som døde så alt for tidlig. Etterpå samlet vi oss i befalsmessa til kaker, kaffe og brus. Hanne Mellingen og Marie Sophie Hellevang sang og spilte nydelig for oss.

GrasrotandelenGjennom Grasrotandelen kan alle som spiller et av Norsk Tippings spill, med unntak av Flax og Belago, samtidig støtte en lokal forening eller lag med fem prosent av innsatsen. I løpet av et år kan det bli bra summer dersom mange velger LUB som sin mottaker av Grasrotandelen.

Slik går du fram for å gi 5 prosent av det du tipper for til LUB Hordaland fylkeslag:

Familiedag på Garnes 4H undervisningsgård 

Hest og vogn, foto.

30. august 2015 hadde LUB Hordaland sin årlige familiedag på Garnes 4H undervisningsgård i Arna. Dette året med støtte fra ExtraExpress. 40 barn og voksne møtte opp for å grille, spise, prate og delta på aktiviteter.

Dagen startet med styrtregn og da var det godt at vi hadde lagt opp til aktiviteter under tak og hadde stor villmarksgamme vi kunne varme oss i. Heldgivis ble været etterhvert ganske så bra. Ungene kunne delta på følgende aktiviteter: Tur med hest og kjerre, natursti, hesteskokasting, ansiktsmaling, ballongknytting, tatoveringsverksted, tegnekrok og bilbanematte. Barna fikk hilse på dyra på gården og matet høner og kaniner. 15 barn, med utstrakte armer, ble med aktivitetsleder Torstein på natursti.
Utsnitt av ansiktsmaling, foto.Ballongknytting, foto.

Takk til:
Krediteringsstempel ExtraStiftelsenExtraExpress
Kjempegøy.no som stilte opp gratis med ansiktsmaling og ballongknytting/kunstner
Torstein, som stilte gratis som aktivitetsleder
Garnes 4H undervisningsgård for flott tilrettelegging

 


Lystenning på minnedagen 15. oktober for barna vi har mistet

Tenn et lys i Bergen ble arrangert med en stemningsfull ramme på Bergenhus festning. Med en nydelig solnedgang og under en stjerneklar himmel tente vi fakler og mintes våre barn som døde så alt for tidlig. Etterpå samlet vi oss i befalsmessa til kaker, kaffi og Møteplassen.

Les mer om minnedagen og Tenn et lys-aksjonen: Tenn et lys.

Tente fakler i hjerteform

 

Familiedag på 4H sin besøksgård på Garnes

31.august 2014 arrangerte LUB Hordaland årets familiedag på Bergen 4H sin besøksgård på Garnes. Grillmaten smakte godt og med strålende sol ble dette en veldig fin dag.  Litt action ble det da hjulet på hestekjerra plutselig eksploderte i begynnelse av første tur. Heldigvis fantes det en reservevogn!! Ungene aktiviserte seg stort sett sjøl, de store passet på de små. Så mens de koste seg med tegning, strikklaging, fotball, klapping av dyr og lek i terrenget på gården, fikk vi voksne gode muligheter til å prate sammen. Ca 16 voksne og 12 barn.

Hest og kjerre med flere barn og voksne i

Barn som klatrer og leker på svaberg og i skog

Minnelys-nett

4. november 2013 markerte LUB Hordaland Allehelgendag med lystenning, mat og drikke og sosialt samvær.

Kransebinding i Hordaland

Blomsterbindingskurs-nett

Krans4-nett

Krans1-nett

LUB Hordaland inviterte til kransebinding 19. november 2013 i Sarepta Blomster sine lokaler i Arna. 10 kreative medlemmer deltok og resultatet ble veldig bra! Tusen takk til Evy Eide for veiledning, lån av utstyr og lokale og for å skaffe oss materialer til kransene.

Tone Eimhjellen Bildøy

Familiedag 2013

Søndag 9.juni inviterte LUB Hordaland til Familiedag på Bergen 4H sin undervisningsgård på Garnes i Arna.

FamiliedagHordaland- gruppebilde-nett

Her var det dyr å se på og leke med: griser, kyr, kaniner, hester og sauer. Ungene storkoste seg mating og klapping av dyrene mens de voksne fikk pratet sammen. De eldste ungene passet de små, og det var tegning, bursdagssang og lek. Vi hadde fyr på bålet i gamma og god mat på grillen!

Takk til alle som deltok for hyggelige timer med lek, sosialt samvær og gode samtaler.

Tone Eimhjellen Bildøy

Klappe geiter familiedag Hordaland 2013-nettFamiliedagHordaland-grilling-nett

 

 

 

 

 

 

Lærte om gravstell, blomster og pynt

LUB Hordaland inviterte onsdag 10. april til vårtreff med temaet " Gravstell, blomster, vår og pynt."

Deltakere gravstell-nett

Steinhjerter-nettTreffet fant sted i Espira Rambjøra barnehage på Nedre Nattland. Bakgrunnen for temaet er at det kan være vanskelig å få planter til å gro skikkelig på graven. Nå på våren er det frost, seinere er det brunsnegler som ødelegger eller jordsmonnet kan være dårlig. Blomsterdekoratør Evy Eide fra Sarepta Blomster AS på Øyrane Torg satte av kvelden til oss og ga gode tips om hvordan pynte graven på denne tiden av året og ellers resten av året!

Tone Eimhjellen Bildøy

oppsats-nettblomstergruppe-nett

Allehelgensdag 2012

Allehelgensmarkering Hordaland 2012-300px

Allehelgensmarkering LUB Hordaland 2 300px

LUB Hordaland har valgt å markere Allehelgen på selve Allehelgensdag 1. november. Så torsdag 1.november inviterte vi til samling i Nymark Grendahus ved Brann Stadion. Seks mødre tok imot invitasjonen og møtte opp til god mat og sosialt samvær. Vi tente lys og mintes barna vi har mistet.

Tone Eimhjellen Bildøy
Hordaland fylkeslag

Familiedag i Kollevåg

LUB Hordaland familiedag Kollevåg 610px

LUB Hordaland arrangerte i høst sin aller første Familiedag. Familiedagen fant sted i grillhuset i Kollevåg på Askøy søndag 2.september 2012. 30 foreldre, besteforeldre og barn i mange aldre fra Hordaland og noen fra Sogn og Fjordane møtte opp godt påkledd for en dag utendørs. Vi fikk en fin dag ved sjøen med grilling, leker, konkurranser, fisking, sosialt samvær i frisk luft og samtaler. Til og med solen deltok slik at regntøyet kunne pakkes bort. Takk til alle som kom og vi håper vi sees på ny familiedag i 2013.

Tone Eimhjellen Bildøy
Hordaland fylkeslag

Allehelgensdagminnemarkering på Askøy

lys-allehelg_hordaland_11_webTirsdag 1. november 2011 arrangerte LUB Hordaland en stemningsfull Allehelgensdagminnemarkering i Murhuset i havna på Askøy. Vi tente lys for våre englebarn, spiste god mat og hørte på nydelig musikk.
Takk til Marielle Sigvaldsen og Rune Johnsen som sang og spilte for oss.

Marit Galta-Opheim
Hordaland fylkeslag

 

Scroll to Top