Portrett Silje Abrahamsen

Jeg er gift med Jonas og sammen har vi fire barn. Even blir 15 i år, Eline blir 11 år, Solveig har nettopp fylt 4 år og Oskar skulle blitt 7 år 21. oktober. Han ble født i 2016 og gjorde familien vår komplett.

Silje og Oskar (ca. 1,5 år) - portrett

Vi mistet Oskar i en ulykke utenfor huset vårt 27. mai 2018. 2. juni skulle vi gifte oss, fem dager før bryllupet hendte det som skulle forandre livet vårt for alltid. Oskar ble påkjørt og skadene var for store til at han kunne overleve. Han døde på Haukeland Sykehus.

Fra begravelsesseremonien - barnekisten med en mengde blomster og lys rundt.

Kort tid etter ulykken, midt i sorgen, og mens vi måtte forholde oss til alle formaliteter, som advokater, politietterforskning og rekonstruksjon av ulykken, ble vi gravide med Solveig. Hun er hjerteplasteret vårt, en stor glede for hele familien.

Vi hadde vårt første møte med LUB på Wave of Light i 2018. Jeg hadde ikke lyst til å gå, og ombestemte meg mange ganger på veien. Men på vei hjem var vi enige om at dette hadde vært veldig fint - det ble vår «Oskar-tid».

Siden har det blitt mange arrangementer i LUB–regi. Vi har blitt kjent med så mange fine mennesker som har opplevd å miste det mest dyrbare man har. Likepersonstøtten har vært så viktig for min sorgprosess!

Jeg har vært opptatt av at barna våre skal få ta del i sorgen på sin måte, at vi skal møte dem der de er, være åpne og ærlige. Jeg håper og tror dette har skapt trygge barn selv om de må leve med savnet av en lillebror resten av livet.

Barna har tatt oss inn og ut av sorgen, slik som barn på sitt magiske vis gjør, det har vært en stor hjelp i sorgprosessen.

Storesøster og lillesøster på graven til Oskar.

Samtidig har det vært viktig for meg å være åpen og tydelig overfor nettverket om hvordan sorgen rammer oss.

Det er ikke alltid lett for andre å vite hvordan de skal forholde seg til oss. Dette ønsker jeg å få fram: Snakk om barnet vårt, vis oss at du husker ham!

Jeg visste tidlig at jeg etter hvert ville gi noe tilbake. Da jeg ble klar for det, tok jeg LUBs kurs i frivillig sorgstøttearbeid, og jeg har ledet digitale sorggrupper for foreldre som har mistet litt større barn. I 2022 ble jeg styremedlem i LUB Vestland. I år fikk jeg det ærefulle vervet som styreleder.

Sammen med styret som består av fine mennesker som gjør en formidabel innsats, ønsker jeg at vi skal fortsette med den fantastiske jobben som har vært lagt ned i fylkeslaget. Vi har planlagt mange flotte arrangementer i løpet av året og håper vi kan skape gode møteplasser og relasjoner for medlemmene våre.