Du finner gruppene her:


Dette er opprinnelig et initiativ fra LUB-medlem Kathrin fra Nordland, som mistet sitt eneste barn Wiljar i 2020.

Kathrin vil donere en krone til LUB for hver kilometer hun løper i 2024, men det er ingen forventing om at du må gjøre det samme for å bli med – det viktigste er at vi kan inspirere hverandre! Og kanskje delta i noen flere løp sammen? Alle er velkomne, uansett nivå!

Her forteller Kathrin om sin motivasjon:

«Mens eg tar meg ein løpetur fyrste juledag, får eg idéen om å løpe for Wiljar, løpe for han som aldri fekk løpe. Eg skal løpe i eit år og neste jul skal eg donere ei krone til LUB for kvar kilometer eg klarer til då. For å setje meg eit minimumsmål, bestemmer eg meg for 10 km kvar veke - det kjenst overkommeleg. Kvar gong eg tar på meg løpeskoa, tenker eg at eg gjer dette for meg, for Wiljar og for andre som treng og får støtte gjennom LUB, kvar gong eg pustar og peisar i ein bratt motbakke, slår eg meg sjølv på skuldra og seier “for deg Wiljar!”. Det gir meg Wiljartid, det gir meg meining, det gir meg meistring, det gir meg glede. Eg løper for LUB, eg løper for Wiljar.»

Utdraget er fra Kathrins historie, som er del av LUBs skriveprosjekt «Historier som beveger», som snart publiseres her på lub.no - og som du kan lese i siste nummer av medlemsbladet LUB magasinet som alle medlemmer skal ha mottatt i posten i juni 2024.