Ikon for podkastenTobias
Denne podkasten i fire episoder handler om Harald Eia og Nadina Bouhlou, som i 2019 opplevde alle foreldres mareritt: De fikk en sønn med en alvorlig sykdom. Serien forteller om de to månedene sønnen klamret seg til livet, og om tiden etterpå.Ikon for podkastenFamilieliv
I episoden Et barn for lite møter programleder Oda Weider-Krog seksbarnsmammaen Silje. Hør henne fortelle åpenhjertig og ærlig om å møte og tørre å stå i den stygge sorgen etter å ha mistet sin en dag gamle datter. Og om tiden etterpå med familien og om å ville gi håp til andre i krise.
 

 

Ikon for podkastenEtter natt kommer dag
Lill Gjerstad Anderson mistet for 18 år siden sin to år gamle datter i en ulykke. I denne podkasten inviterer hun til samtaler om sorg og veien videre. Ved å dele våre historier, kan vi gi håp til andre, sier hun. I episoden Thelma Louise møter vi Kine Mari Olsen. Hun forteller om sorgen, savnet og hvordan skriving er hennes terapi, etter at hennes datter Thelma ble født stille.
 

 

Ikon for podkastenSykt ærlig med Martine
En podkast med influenser Martine Halvorsen. I episoden Stille fødsel møter vi igjen Kine Mari Olsen som forteller om da Thelma Louise kom til verden. 3155 gram og 51 cm. Svangerskapsuke 38. Og helt stille.

 Logo TvillingforeldreforningenTvillingrådet
Tvillingforeldreforeningen i Norges egen podkast. I episoden Å vente to, men reise hjem fra sykehuset med èn møter vi mamma Kristine og Linas (11). Linas var født tvilling, men broren Vetle døde knappe to dager gammel. Hva har dette gjort med Linas og hvordan klarer man som mamma å håndtere bunnløs sorg i kombinasjon med ubetinget glede og kjærlighet?Logo podkast/program Sorgens kapittel - NRK radioSorgens kapittel
Sorg kommer i tusen nyanser av trist. Men den er også fylt med kjærlighet, gode minner og veien tilbake til gleden over livet. Journalist Karen Marie Berg mistet mannen sin altfor tidlig. I denne podkasten snakker hun med andre som også har opplevd å miste en de elsker.


 

Ikon for podkastenAlle våre dager
Programleder Ingrid Vatnar Eikje møter mennesker som på ulike måter har kommet nær dødens brutalitet, i håp om å gi døden et språk. Knut Andersen har møtt flere tusen mennesker i sorg. På enhet for sorgstøtte på Ahus hjelper han ukentlig mennesker med takle smerten ved å miste en man elsker. Hva sier han til dem? Og hva kan vi lære av det? Hør ham i episoden Å møte mennesker i sorg.Ikon for podkastenGuro og guru
Journalist Guro Tvedten og terapeut Caspar Seip diskuterer i denne podkasten hvorfor livet blir som det blir og hvordan vi håndterer det. I episoden Bunnløs sorg får Guro og Caspar en melding som rører begge dypt. Guro vet ikke om hun er modig nok til å ta fatt på temaet; å miste et barn. Mens Caspar mener tabuet rundt den endeløse sorgen er grunn god nok til å snakke om det.

 

Ikon for podkastenKroppen
Kan vi sørge oss syke, kan det kjennes som fysisk smerte og hva skal vi si til en som sørger? Hør psykolog Atle Dyregrov i samtale med Trond-Viggo Torgersen på Litteraturhuset i Bergen, i episoden Sorg.

 


Ikon for podkastenEkko
Kristian Fjellanger har skrevet boka «Sorg, ei lita bok om å vere lei seg». Han har mye erfaring med å ha sorg, han mistet både mor og far i ung alder. Sorg tar tid, men det ER mulig å gjøre noe også. For eksempel å se mye på tv, episode etter episode, serie etter serie. Og sorg kan også by på komiske episoder, forteller Kristian, i episoden Sorg.

Ikon for podkastenSorgpodden
LUBs egen podkast, med 12 episoder. Alle opplever å miste noen, alle opplever sorg. Mange mister ordene i møte med døden, allikevel er det akkurat de ordene vi leter etter her. For sorg er vondt, vanskelig og vanlig.

I Sorgpodden møter du mennesker som har mistet noen, som har sørget, og som fortsatt sørger. Du møter også mennesker som gjennom sine yrker har hjulpet og lindret. 

 

Logo podkast Foreldrerådet - bar fot som holder på å tråkke på legoklossForeldrerådet

Rikke og Oscar forteller om sønnen som døde i magen ved termin i 2018, i podkasten Foreldrerådet. De deler sin historie med håp om at andre som opplever det samme skal føle seg litt mindre alene. Lytt til episoden Spesial: Da vi mistet Mini i magen.

 

Podkastbilde med teksten Barnløs på godt &vondt + bilde av Trine G. Kalstad, m tekst ved siden av: Trine Kalstad - Å miste i svangerskapetBarnløs på godt og vondt

Podkasten Barnløs på godt og vondt er et resultat av Cecilie Hoxmarks ønske om åpenhet etter at hun mistet sine trillinger. I episoden Å miste et barn i svangerskapet kan du høre henne i samtale med LUBs fagsjef, Trine G. Kalstad, det blir en sterk prat om det å være forelder uten å ha barnet hos seg.
 

Utenlandske podkaster

Forældre og Sorg – En podcast om at miste sit barn
LUBs danske søsterorganisasjon Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdøds egen podkast.

Footprints on our hearts
A podcast talking about baby loss, legacy and learning to live again. Alison Ingleby interviews parents who´ve experienced stillbirth, miscarriage and infant death and the professionals who support them.

Du kan høre programmene der du lytter til podkast, som for eksempel i iTunes, Spotify, Acast eller Podtail. Du finner også linker til alle podkastene under omtalene over. Har du tips til podkaster vi burde dele, hører vi gjerne fra deg! Send en e-post til vilde@lub.no.

i