Arbeidsbok: Å skrive gjennom sorg

Siden pandemien har 45 mødre og 14 fedre deltatt på fem digitale terapeutiske skrivekurs i regi av LUB. Skriveøvelsene har vært knyttet til temaer som håp, kjærlighet, selvmedfølelse og ny mening i livet. I tillegg har kursdeltakerne fått erfare hvilken emosjonell støtte og styrke som kan ligge i et digitalt fellesskap. Nå er disse øvelsene samlet i boka "Å skrive gjennom sorg". Boka beskriver et sju-ukers program med ulike skriveøvelser til å bearbeide vanskelig følelser og tanker. Boka er beregnet på foreldre som har mistet barn. Den kan brukes både på egenhånd som selvhjelpsmetode eller i en gruppe ledet av likepersoner eller fagpersoner.

Vil du delta i en skrivegruppe? LUB starter opp grupper ledet av likepersoner i mai 2024. Meld din interesse på post@lub.no.

Boka gjennomgår en liten revisjon og kan snart lastes ned her. Boka kan også bestilles for kr. 80 + porto i nettbutikken.

Forside Å skrive gjennom sorghttps://lub.no/vart-tilbud/materiell/boker/a-skrive-gjennom-sorg/

 

Skrivetips til deg som vil skrive din historie 

Etter å ha opplevd en livsendrende hendelse er det mange som ønsker å skrive om opplevelsene sine. Noen vil fortrinnsvis bruke skrivingen til å bearbeide og prosessere det som har skjedd, mens andre ønsker å dokumentere erfaringene sine for ettertiden eller for at andre mennesker skal lese det en har skrevet.

Uansett hva din motivasjon er, vil du kunne ha nytte av de innfallsvinklene som forfatter Kjersti Wold presenterer i sine sju tips til deg som vil skrive din historie.

 

 

Podkastepisode: Hvordan er det å skrive om og dele det vondeste du har opplevd?

Espen og Hanna har begge skrevet om da de mistet sine barn gjennom prosjektet «Historier som beveger», som er utgitt som podkastserien Sorgpodden – Min historie. Hør foreldrene i samtale med forfatter Kjersti Wold, som har veiledet i skriveprosessen. Programleder: Kjersti Kanestrøm Lie.