Se bøkene LUB selger og har vært med på å utgi her.

Bokomslag "Mestring av sorg" - illustrasjon av avblomstret løvetann

Mestring av sorg - håndbok for etterlatte og hjelpere.
Atle Dyregrov og Kari Dyregrov, Vigmostad Bjørke, 2017.

Dette er en bok for alle som har mistet en som står dem nær. Den inneholder konkrete, praktiske råd som kan hjelpe den enkelte sørgende og familien å møte og mestre sorg, slik at de klarer å leve bra med et smertefullt tap.

Rådene er basert på forfatternes mangeårige arbeid med sorg i praksis og i forskning. Boken vil også være nyttig for sosiale nettverk, personell som arbeider innen helse- og sosialvesen, og andre som hjelper sørgende.


 

Bokomslag Små føtter setter dype spor

Små føtter setter dype spor
Janne Teigen (red.), Commentum forlag 2022.

I Små føtter setter dype spor møter vi mennesker som har mistet ett eller flere barn. 35 etterlatte foreldre bidrar med dikt og historier. Boken inneholder også tips og råd fra foreldre og informasjon om hvordan pårørende og helsepersonell kan hjelpe foreldre som har opplevd den totale katastrofen det er å miste et barn. Boken dedikeres i kjærlighet til alle barna det her fortelles om - selv om deres tid på jord var kort, har de satt dype spor i våre hjerter.

 

Bokomslag "Den doble sorgen. Presten som mistet to barn og troen på Gud" av Odd J. Eidner.

Den doble sorgen - presten som mistet to barn og troen på Gud
Odd J. Eidner, Genesis 2006.

Bodø-presten Odd J. Eidner skriver om å miste to barn. Etter at han hadde fulgt sitt andre barn i graven forsvant også troen på Gud. I samme periode mistet han også begge foreldrene. Han skriver om hvordan han taklet så mye sorg, hvordan han opplevde at Gud også ble borte, og hvordan han fant veien videre.

Les intervju med Odd Eidner her


 

Bokomslag - ultralydbilde

Senabort. Den usynlige sorgen
Signe veierud Busch, Humanist forlag 2023.

Da Signe Veierud Busch var på ultralyd fikk hun vite at babyen i magen var svært syk og ikke ville kunne få et normalt liv. Plutselig måtte hun og mannen ta stilling til om barnet skulle få leve, eller om svangerskapet skulle avsluttes. Skulle de ta senabort?

Boka er en veiviser for alle som står i den store krisen en senabort er. Gjennom historiene til syv kvinner som har opplevd senabort, og samtaler med helsepersonell, gir boka innblikk i et tabubelagt tema.

Les bokanmeldelse av Senabort her.


 

Forside bok "Å sørge"

Å sørge - En bok om tap, sorg, kraft og håp
Kristiane Myckland Hansson, Cappelen Damm 2019.

Hva er sorg og hva gjør sorg med oss? Hva kan vi gjøre for å hjelpe oss selv og andre til å leve gode liv på tross av overveldende tap? Kristiane M. Hansson belyser sorg gjennom ulike temaer. Hun møter sørgende, hjelpere og fagpersoner og forteller nært og personlig om å leve med tap og hvordan man kan finne håp for veien videre.

Kristiane er tidligere ansatt i LUB. Les intervju: Ga ut personlig fagbok om sorg.


 

Bokomslag "Jeg skulle vise deg verden"

Jeg skulle vise deg verden
Linda Mæle, 2023

I 2018 døde Linda sitt første barn. Hun var fire dager over termindato. I tiden som fulgte lette hun etter bøker som kunne fortelle hva som ventet henne de kommende ukene og månedene. Hun fant ingen slik bok. Derfor bestemte hun seg for å skrive den selv.

Dette er den boken.

Les intervju med Linda og utdrag fra boken her: Deler uten filter om tapet og sorgen


 

Fagartikler, essayer etc

Hva skiller forlenget sorg fra depresjon? Artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforening av Pål Kristensen, Kari Dyregrov, Atle Dyregrov, 2017.

Perspektiver på sorg (PDF, 44KB) (artikkel om sorg og utviklingen i forståelse av sorg, av psykolog Oddbjørn Sandvik og fagsjef i LUB Trine Giving Kalstad).