Å dekke helt til barnevogna med tepper (inkl. helsetepper) kan føre til at det blir for varmt og tett i vogna, og faren for overoppheting er da til stede. Det er viktig med god utlufting rundt barnets munn og nese når det sover.

Dersom man velger å ha et teppe eller lignende foran kalesjen mens barnet sover i vogna, anbefaler vi at man lar det være gode/store åpninger slik at det kommer til frisk luft. Det er sunt og helt ufarlig for barnet å få både frisk luft og dagslys mens det sover.

Pass på at åpningen er dekket med insektsnett/kattenett dersom barnet sover i ubevoktet vogn slik at insekter og andre dyr ikke kommer inn.

Vi har ikke forskning som direkte har sett på dette med tildekking av vogner og krybbedød. På bakgrunn av det vi vet idag om overoppheting og sovemiljøets betydning for forebygging av krybbedød, kan det å dekke vogna helt til med tepper mens barnet sover øke faren for overoppheting og dermed sannsynligvis øke risikoen for krybbedød.

Helsedirektoratet er også klare i sine råd om å unngå tepper foran vogna, se Helsedirektoratets brosjyrer om Barns miljø og sikkerhet.

Se også: Test: Så varmt ble det i en tildekket barnevogn