Her forteller hun sin historie:

Graven til Silje og Sonja.

«Jeg bor på Kongsvinger, er født og oppvokst i svensk-Finland, men har bodd i Norge i snart 21 år. Til daglig jobber jeg som psykologspesialist og familieterapeut. Jeg meldte meg inn i LUB som nyrammet i 2017 og ble styremedlem i Innlandet fylkeslag i 2019. I tillegg har jeg vært moderator på LUB foreldreforum, kontaktperson og sorggruppeleder.

Arild og jeg mistet våre to døtre i dødfødsel i 2017. Først døde Silje i magen i uke 23. Hun ble født 04.01.17. Vi ble fort gravide på nytt med en jente til, Sonja, men det gikk galt også denne gangen. Sonja døde uventet i magen i uke 29 og ble født 11.11.17. De har aldri funnet årsaken til at begge jentene døde og det er heller ikke funnet noen sammenheng mellom de to svangerskapsforløpene.

Arild og jeg har ikke fått flere barn sammen, men jeg har tre gutter fra før (22, 19 og 14 år) og Arild har to voksne barn, og tre barnebarn.

Martina og Arild.

Martina sammen med sine tre sønner.

Det var en ekstrem fysisk og psykisk påkjenning å miste to barn så tett, med alt det medførte av dobbel sorg, dobbel begravelse, to gravsteiner osv. LUB ble her et viktig ankerfeste i en fullstendig kaotisk og smertefull livssituasjon. I LUB møtte vi varme, omsorg og forståelse på en måte helsevesenet ikke klarte.

LUB ble avgjørende i min sorgprosess og derfor har jeg hatt et ønske om at foreldre som kommer etter oss skal få muligheten til å oppleve noe av det samme: bli møtt med håp, forståelse og omsorg i et inkluderende og støttende felleskap med andre som har opplevd noe tilsvarende.

Jeg overtar nå stafettpinnen som fylkeslagsleder etter Mie Steine, som har vært en driftig fylkeslagsleder i flere år og har skapt et aktivt og levende fylkeslag.

Jeg ønsker å jobbe for et fortsatt aktivt fylkeslag, der vi når ut til medlemmene med ulike samlinger som gir støtte, glede og fellesskap på tross av store geografiske avstander.

Det viktigste målet er at LUB kan gjøre en forskjell for alle de foreldre som har opplevd livets største katastrofe, nemlig å miste det kjæreste de har.»