Styreleder

Hilda Sigurdardottir portrettbilde

Jeg heter Hilda Sigurdardottir, 39 år fra Island, bor og jobber i Bodø. Livet ble snudd på hodet i 2017 når vår nydelige sønn Åsmund Tobias ble født, men døde kun 5 dager gammel av en infeksjon. Vi er veldig takknemlige for de 5 dagene, men det var ikke sånn det skulle bli. Vi hadde ventet lenge på han, mange år! Han er mitt første og eneste barn, men jeg er også så heldig som er bonusmamma til en fantastisk 10 år gammel jente, Ingeborg Marie. Jeg har vært i Ingeborg sitt liv siden hun var liten og jeg er evig takknemlig for at jeg får lov å være hennes bonusmamma.

Jeg ble kjent med LUB Nordland i 2018 når vi bestemte oss for å dra på et cafétreff. Jeg var ganske stresset, men det var så fint møte med fantastiske mennesker som forsto meg på en måte ingen andre enn mannen min hadde gjort «etter Åsmund». Vi begynte en ny epoke og snakker i «før Åsmund» og «etter Åsmund» fordi vi har forandret oss ganske mye «etter Åsmund».  

Jeg og mannen min har vært veldig engasjert siden vårt første cafétreff og det gir meg mye å møte likestilte, høre deres historier, men også snakke om andre hverdags ting med folk i vår forening. Jeg kom ny inn i styret i 2019 som styremedlem, men ble leder i 2020 og liker å bidra til at det er aktivitet i fylkeslaget. Det er en forening man helst ikke vil være en del av og helst ikke vil ha noen medlemmer, men en forening som er så viktig. Sorg er vanskelig, men sorg er også så mye kjærlighet og jeg prøver så godt jeg kan å leve med min sorg og minnes vår Åsmund Tobias.  «I live on ... because I need to make you proud”.

Nestleder

Maria Engen portrettbilde

Mitt navn er Maria Engen, født 1980, og jeg bor i Bodø. Mannen min og jeg mistet vår første datter Sofia etter en alvorlig svangerskapsforgiftning pga. en sjelden hjertesvikt i julen 2013. Hun ble 3 dager gammel. Sofia har fått en lillesøster og en lillebror. Louisa er født april 2015 og David er født juli 2017.

Jeg har vært en del av styret i LUB Nordland siden 2016. Jeg engasjerer meg i LUB fordi jeg selv fikk mye støtte gjennom LUB når behovet for å snakke med likepersoner var størst. Jeg ønsker spesielt å være der for de som nylig har mistet og jeg er kontaktperson i LUB. På den andre siden vet jeg at sorgen også på et senere tidspunkt kan være ganske så tungt. Og selv om vi ikke kjenner spesielt på sorgen til tider så kan vi ha forskjellige helseutfordringer etter å ha gått gjennom og stått i denne krisen.

Jeg håper at vi klarer å skape et fellesskap og en møteplass for alle som har opplevd å miste det kjæreste vi har uavhengig om du har mistet nylig eller for ganske mange år siden.

 

Styremedlem og kasserer

Mari-Ann og Allan portrettbilde

Våre navn er Mari-Ann Nergård Johansen og Allan Zvanut. Vi er henholdsvis 40 og 43 år gammel og bor i Sandnessjøen. Der jobber Mari-Ann som lærer ved Sandnessjøen videregående skole og Allan som konsulent hos Statens Vegvesen. I mai 2015 mistet vi vår høyt ønskede og elskede mellomstesøster, Alma Olava i uke 36 og dette endret livene våre radikalt. Dødsårsaken er ukjent, men hun hadde navlestrengen hardt knyttet rundt halsen sin. Det var en rystelse uten sidestykke og veien til der vi er i dag har vært kronglete, komplisert, men også lærerik på mange måter. Alma har en fantastisk storebror, Teodor Frimann, som er født i 2013 og nå en lillesøster. I januar 2020 kom vår regnbuedatter Ragna Lovise og en ny æra etter Alma har startet. Barna vi har fått er våre livslys og udiskutabelt beste hjerteplastre, men LUB har på mange måter også vært en unik støtte for oss. Både gjennom all informasjonen, kursene og støtten, men også gjennom gode vennskap knyttet inne på LUB sitt foreldreforum. Vi ønsker å være her for de som dessverre må bli en del av vår klubb og vi er begge to kontaktpersoner. Å møte likesinnede som har gått – og fortsatt går – på den veien er viktig både med tanke på folkehelse og i et samfunnsøkonomisk perspektiv, men det er også viktig å ha et fellesskap fordi at det å miste et barn etterlater et ekko i hjertet. Å vite at det er trøst, håp og forståelse å finne selv når dagene er som mørkest er viktig.

Sekretær

Maria portrettbilde

Jeg heter Maria og er nytt styremedlem i LUB Nordland fra 2020. Jeg jobber som helsesykepleier i Bodø kommune, opprinnelig er jeg fra Nannestad.

I oktober 2017 ble Kristoffer født på Nordlandssykehuset i Bodø og fra før har vi to gutter født i 2010 og i 2013. Kristoffer ble født med en sjelden genfeil som heter alobar holoprosencephaly, det gjorde at vi på hans andre levedag fikk den tunge beskjeden om at han ikke ville leve lenge. Den verste beskjeden man kan få som foreldre. Han var så vakker og vi fikk låne han i fire måneder her sammen med oss.

I mitt verv som styremedlem i Lub Nordland håper jeg at jeg kan være en støtte for andre som har mistet det umistelige, sitt eget barn. Jeg har selv opplevd god støtte i å snakke med andre gjennom LUB og det har vært en trøst i å ha kontakt med andre som har opplevd det samme som oss. Det er sorg som aldri går over men et savn vi har med oss hele livet. Mitt ønske er at vi i LUB kan være til stede og til hjelp i sorgen og veien videre.