Vi var 16 stykk som deltok på «Glad av Mat» sitt matkurs, del 2, på Bjelland gård 11. juni 2022. Mens gode dufter og veiledning ble formidlet til oss, ble det disket opp med lekre retter med enkle råvarer. Alt ble laget gluten- og melkefritt.

Det kan merkes at flere av deltakerne deltok på kurset for andre gang, da første gang under pandemien ga mersmak. Arrangementet var støtta av Stiftelsen Dam.

Familiedag

Tradisjonen tro hadde vi familiedag på Rennesøy hos Åsa og Arild Aanestad i juni. Været stod oss ikke helt bi denne gangen, så fisketur ute ble byttet ut med god gammeldags fiskedam, sånn som i barneselskapene, inne. Ellers stod det grillmat og kake på menyen. Alltid kjekt å treffes!

Livet på godt og vondt, familiedag på Obed begravelsesbyrå

Sammen med Foreningen «Vi som har et barn for lite» og Se meg - barn som pårørende, hadde LUB en familiedag på Obed begravelses byrå i Sandnes i oktober. 25 store og små fant veien til oss denne dagen.

Det var ulike aktiviteter som gravpyntlaging, hvor Aarrestad blomster hjalp til med veiledning, blomster og utstyr, og man kunne lage minneposer og lyslykter. Det var ballek, kafé og omvisning på huset.

Mange lærte nok noe de ikke visste, utfra alle de underfundige spørsmålene de minste turte å komme med. Det ble delt informasjon om alle tre organisasjoner, og Christine Hansen Stangeland bidro med nydelig musikk og sang, mens alle fikk anledning å henge opp en kule med navnet på dem de har mistet.

Familiehelg i Lyngdal

57 store og små frå Rogaland og Agder samla seg til familiehelg på Rossfjord Strandhotell i Lyngdal i samband med Wave of Light. Helga var ei blanding av sosialt og forelesning. Øystein Lie (bildet) deltok frå Landsstyret og fortalte om eiga erfaring, historia rundt LUB og viktigheita av arbeidet til LUB. Det var også eit aktivitetsrom for laging av «Minne poser» og lyslykter. Kvelden vart avslutta med lystenning. Helga elles baud på god mat og mykje bading på Sørlandsbadet. 

Me såg og verdien av at ungane er saman over tid. Og som ein sa, «har alle desse mista eit sysken?».

Anbjørg Marie Aarsheim, LUB Rogaland