Marit Vasskog portrett

Jeg og mannen min mistet vår førstefødte etter at det ble stille i magen i uke 31. Rosemarie kom stille til verden 12. november 2016. En stor perfekt jente. Vi fikk svar et halvt år etter. Hun døde av et teratom i hjernen.

Etter at vi mistet, begynte en konstant jakt på lignende fortellinger på nett og i bøker. Vi meldte oss raskt inn i LUB. Høsten 2017 kom lillesøster Mali Marie. Mitt engasjement i LUB begynte da vi i 2018 fikk beskjed om at fylkeslaget måtte legges ned hvis ingen kunne overta styrevervene. Jeg gikk da inn i styret som nestleder. Våren 2019 kom lillebror Per. Det året holdt det i massevis å være styremedlem, noe jeg har vært fram til jeg i år meldte meg som leder.

To små barn - Rosemaries søsken
Rosemaries lillebror og lillesøster. Privat foto.

Jeg håper jeg kan være med på å gjøre en forskjell i fylkeslaget vårt. Jeg ønsker at både nåværende medlemmer og de som dessverre kommer etter, skal føle på samhold og støtte.

Siden jeg ble med i styret, har vi ikke hatt så mange andre aktiviteter enn Wave of Light. Det har vært og er den viktigste aktiviteten vi har. I 2020 da alt var så usikkert på grunn av korona, klarte vi å gjennomføre på en så forsvarlig måte som mulig. Det ble et fint arrangement på Ishavshotellet i Tromsø med 11 deltakere.

 

Marit med lille Rosemarie på brystet
Verdifullt minne fra den korte tiden med lille Rosemarie. Privat foto.

I 2018 fikk jeg være med på mitt første landsmøte i Trondheim. Det var kjempestort og kjempesterkt for meg. Der fikk vi mange tips og ideer. Samme år var vi så heldige å få være vertskap for et seminar om sorg med Atle og Kari Dyregrov. Der ble jeg introdusert for en person som mistet barnet sitt for en kort stund siden. Jeg følte et akutt behov for å hjelpe denne personen. Dette fikk jeg muligheten til etter et par måneder da jeg tok sorgstøttekurset og ble kontaktperson.

Jeg fikk raskt flere å følge opp, og høsten 2019 fikk jeg i oppdrag å starte en sorggruppe som jeg hadde frem til koronaen kom.

LUB-tid er for meg Rosemarie-tid. Det gir meg mye å få lov til å være med på å gjøre en forskjell for dem som mister det umistelige.