Jeg er 41 år, bor i Vihals i Møre og Romsdal, nær grensen til Trøndelag, jobber som tømrer og driver et lite firma i Aure i Nordmøre. Jeg er gift med Irene og sammen har vi fire barn: Eirik (15), Mari (13), Oliver (3) og Petter som ble 2 år gammel. Han døde brått av en virusinfeksjon i 2015. Både Irene og jeg er kontaktpersoner i LUB og har engasjert oss i LUB Trøndelag.

Hvis vi kan være til hjelp, er det et bra tiltak for å hedre Petter. Det bidrar også til at han blir mer i live i livet vårt. Når jeg holder på med LUB, bringer jeg Petter fram igjen.

Petters grav

Jeg ble valgt som ny fylkeslagsleder i Trøndelag i 2020. Planen var å få mer aktivitet i fylkeslaget i 2020, men covid 19 satte en stopper for det. Det har vært vanskelig å få til arrangementer på grunn av restriksjonene. Vi har ikke prøvd ut noen digitale løsninger enda, men blir tilstanden med covid 19 vedvarende så må vi se på løsninger.

Ett arrangement gikk veldig bra til tross for pandemien: Wave of Light-markeringen 15. oktober på Festningen i Trondheim. Det kom mye folk, opp mot 60 stykker. Jeg synes det er fryktelig godt å ha denne dagen der jeg kan minnes Petter sammen med andre som har mistet barn. Jeg ble intervjuet på NRK radio på morgen og deretter på TV da TV-teamet dukket opp på markeringen etter alle reaksjonene de hadde fått på radiointervjuet. Selv om det var nytt og spesielt å gå så offentlig ut, synes jeg det gikk greit å stille opp i media. Jeg er vant til å snakke åpent om Petter.

Fire søsken sitter på en bryggekant - et av dem en skygge