Sorgpodden ny logoSorgpodden
LUBs egen podkast, med 24 episoder. Møt mennesker som deler sine erfaringer med å miste noen, om sorg og om hvordan finne en vei videre.

Under Sorgpodden-min historie finner du en serie med sterke personlige historier om det å miste et barn.

 

Podkastlogo: Livs siste sjanse - NRK RadioLivs siste sjanse
Podkastserien følger LUB-mamma Liv Marie Skaare Baden gjennom ønsket om å bli mamma som singel og over 40 år, tapet av sønnen Sebastian og prosessen med å skulle bli gravid igjen. NRK Radio, 2022.

«Det er utrolig skummelt å gjøre seg sårbar og naken som jeg nå gjør. Sorg er hardt arbeid. Det er fertilitetsbehandling også. Eller det å reise seg igjen etter en dødfødsel. Livet og døden skjer og slår oss i fleisen noen ganger. Jeg tror på å dele. At vi i møte med andre finner litt mer ut av hvem vi er. Hvis denne podkasten kan bidra til at du føler deg bittelitt mindre alene, så er det mer enn nok for meg.»

Bilde av  Studio 2 podcastDøden - de som er igjen
Hvordan sørger man når noen plutselig dør? Hvor viktig er ritualer, er kollektiv sorg enklere eller vanskeligere enn privat sorg. Og hva gjør man når sorgen holder deg fra å sove om natten? Klinisk psykolog Atle Dyregrov svarer.

Logo femihelse Nina - om «det verste som kan skje»
Samtale med Nina Vennevold om sønnen Bjørn, kreft og sorg, over to episoder. I del 1 får vi høre om da Bjørn ble syk, og om familiens sterke møte med helsevesenet. Hvordan står man i en slik krise? (Ninas historie starter ca. 7 min. inn i episoden). I del 2 forteller Nina om de siste dagene med Bjørn, og om livet etterpå. Hvordan lever man videre når alt føles meningsløst? Kan man noensinne få et godt liv igjen, etter å ha mistet det kjæreste man har? Og ikke minst, hva bør vi rundt gjøre når noen vi kjenner er i dyp sorg? Femihelse, 2021.

sølvberget logoSorg, sammenbrudd - og veien videre
Hvordan kan man snakke om sorg, ensomhet og sammenbrudd, og håp? Hør samtalen mellom forfatterne Marte Spurkland og Therese Tungen, som mistet sin sjuåring for to år siden. Samtalen ledes av idéhistoriker, journalist og forfatter Hilde Østby. Sølvberget, 2022. 

 

Ikon for podkastenTobias
Denne podkasten i fire episoder handler om Harald Eia og Nadina Bouhlou, som i 2019 opplevde alle foreldres mareritt: De fikk en sønn med en alvorlig sykdom. Serien forteller om de to månedene sønnen klamret seg til livet, og om tiden etterpå. NRK radio, 2020.

 

Podkast helhjertaDen tyngste mila
Inger-Lise Sæterbakken Jevne og Erling Jevne mistet sin sønn Erich Iver på fire og et halvt år i en trafikkulykke rett nedenfor gården.“Sorg gjør deg syk og svak, men også klok og sterk”, sier Inger-Lise og forteller i denne episoden av Helhjerta om den tunge veien tilbake til livet, om boken hun nå har skrevet og om hvordan livet kan – og må – leves videre etter at man har mistet det mest dyrebare av alt. Helhjerta, 2023.


Ikon for podkastenSilje - Et barn for lite
I denne episoden av Familieliv møter programleder Oda Weider-Krog seksbarnsmammaen Silje. Hør henne fortelle åpenhjertig og ærlig om å møte og tørre å stå i den stygge sorgen etter å ha mistet sin en dag gamle datter. Og om tiden etterpå med familien og om å ville gi håp til andre i krise. Familieliv, episode 21, 2018.

 

Ikon for podkastenEtter natt kommer dag
Lill Gjerstad Anderson mistet for 18 år siden sin to år gamle datter i en ulykke. I denne podkasten inviterer hun til samtaler om sorg og veien videre. Ved å dele våre historier, kan vi gi håp til andre, sier hun. I episoden Thelma Louise (fra 2020) møter vi Kine Mari Olsen. Hun forteller om sorgen, savnet og hvordan skriving er hennes terapi, etter at hennes datter Thelma ble født stille.

 

Ikon for podkastenStille fødsel
Sykt ærlig med Martine, er en podkast med influenser Martine Halvorsen. I episoden Stille fødsel møter vi Kine Mari Olsen som forteller om da Thelma Louise kom til verden. 3155 gram og 51 cm. Svangerskapsuke 38. Og helt stille. (Episode 77, i Sykt ærlig med Martine).

 Logo TvillingforeldreforningenTvillingrådet
Tvillingforeldreforeningen i Norges egen podkast. I episoden Å vente to, men reise hjem fra sykehuset med èn møter vi mamma Kristine og Linas (11). Linas var født tvilling, men broren Vetle døde knappe to dager gammel. Hva har dette gjort med Linas og hvordan klarer man som mamma å håndtere bunnløs sorg i kombinasjon med ubetinget glede og kjærlighet?


Livet etter krisepodcast fra UiBn
Noen sliter i årevis etter en krise mens andre går videre helt uten problemer, hvorfor reagerer vi så ulikt? Hør psykologspesialist og stipendiat Unni Heltne snakke om hva som skjer i hjernen ved en krise, hvorfor folk får etterreaksjoner som frykt og flashbacks og hvordan man blir kvitt dem. Popviten UiB, 2023.

Logo podkast/program Sorgens kapittel - NRK radioSorgens kapittel
Sorg kommer i tusen nyanser av trist. Men den er også fylt med kjærlighet, gode minner og veien tilbake til gleden over livet. Journalist Karen Marie Berg mistet mannen sin altfor tidlig. I denne podkasten snakker hun med andre som også har opplevd å miste en de elsker.
 

Ikon for podkastenAlle våre dager
Programleder Ingrid Vatnar Eikje møter mennesker som på ulike måter har kommet nær dødens brutalitet, i håp om å gi døden et språk. Knut Andersen har møtt flere tusen mennesker i sorg. På enhet for sorgstøtte på Ahus hjelper han ukentlig mennesker med takle smerten ved å miste en man elsker. Hva sier han til dem? Og hva kan vi lære av det? Hør ham i episoden Å møte mennesker i sorg.


Ikon for podkastenGuro og guru
Journalist Guro Tvedten og terapeut Caspar Seip diskuterer i denne podkasten hvorfor livet blir som det blir og hvordan vi håndterer det. I episoden Bunnløs sorg får Guro og Caspar en melding som rører begge dypt. Guro vet ikke om hun er modig nok til å ta fatt på temaet; å miste et barn. Mens Caspar mener tabuet rundt den endeløse sorgen er grunn god nok til å snakke om det.

Ikon for podkastenKroppen
Kan vi sørge oss syke, kan det kjennes som fysisk smerte og hva skal vi si til en som sørger? Hør psykolog Atle Dyregrov i samtale med Trond-Viggo Torgersen på Litteraturhuset i Bergen, i episoden Sorg.

 


Ikon for podkastenEkko
Kristian Fjellanger har skrevet boka «Sorg, ei lita bok om å vere lei seg». Han har mye erfaring med å ha sorg, han mistet både mor og far i ung alder. Sorg tar tid, men det ER mulig å gjøre noe også. For eksempel å se mye på tv, episode etter episode, serie etter serie. Og sorg kan også by på komiske episoder, forteller Kristian, i episoden Sorg (4.10.2016).
 

Logo podkast Foreldrerådet - bar fot som holder på å tråkke på legoklossForeldrerådet
Rikke og Oscar forteller om sønnen som døde i magen ved termin i 2018, i podkasten Foreldrerådet. De deler sin historie med håp om at andre som opplever det samme skal føle seg litt mindre alene. Møt dem i episoden Spesial: Da vi mistet Mini i magen (2.4.21).

 

Podkastbilde med teksten Barnløs på godt &vondt + bilde av Trine G. Kalstad, m tekst ved siden av: Trine Kalstad - Å miste i svangerskapetBarnløs på godt og vondt
Podkasten Barnløs på godt og vondt er et resultat av Cecilie Hoxmarks ønske om åpenhet etter at hun mistet sine trillinger. I episoden Å miste et barn i svangerskapet kan du høre henne i samtale med LUBs fagsjef, Trine G. Kalstad, det blir en sterk prat om det å være forelder uten å ha barnet hos seg.
 

Utenlandske podkaster

Forældre og Sorg – En podcast om at miste sit barn
LUBs danske søsterorganisasjon Forældre & Sorg - Landsforeningen Spædbarnsdøds egen podkast.

Footprints on our hearts
A podcast talking about baby loss, legacy and learning to live again. Alison Ingleby interviews parents who´ve experienced stillbirth, miscarriage and infant death and the professionals who support them.

Du kan høre programmene der du lytter til podkast, som for eksempel i iTunes, Spotify, Acast eller Podtail. Du finner også linker til alle podkastene under omtalene over. Har du tips til podkaster vi burde dele, hører vi gjerne fra deg! Send en e-post til vilde@lub.no.

i